До месец финализират преговорите за увеличение на заплатите в столичния транспорт

11:35, 18 мар 19 25 1113 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"До месец приключват преговорите по 3-годишната програма за ежегодното увеличение с 10% на заплатите в столичния транспорт", съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от БГНЕС.

Предложението за 3-годишната програма беше на синдикатите КТ „Подкрепа“ и КНСБ.

„Аз го намирам за изключително разумно и преговорите ще продължат, за да можем да го финализираме. Надявам се, че по този начин хората ще видят грижата за тях и второ – ще работят по-добре за гражданите. В никакъв случай няма да допусна разреждане на линии или влошаване на качеството на транспорта“, увери Фандъкова.

Тя припомни, че е прието и нейното предложение за изравняването на доходите на работещите в електротранспорта и автотранспорта. Наскоро доходите на водачите в транспорта бяха повишени за втори с 10%, което води до над 20% увеличение от началото на годината. „Основният проблем е недостигът на водачи и ще продължим да правим всичко възможно, за да запазим тези, които работят и да привлечем нови“, увери кметът на София.

Йорданка Фандъкова коментира и поредния протест на собственици на имоти в кв. „Горубляне“, които на няколко пъти блокират част от „Цариградско шосе“и предизвикват голямо задръстване. „Правя вече няколко пъти среща с представителите на инициативния комитет. Те имат своите основания, но тук говорим за един процес, който сега започва, а не е приключил. ПУП на „Младост“, който включва изграждането на Източен парк е само в първоначалния процес на обсъждане. От една страна е желанието за изграждането му, а от друга – правата на собствениците, които имат своите претенции. Има възможност в рамките на обсъжданията да се коментира този въпрос“, обясни столичният кмет. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама