За две седмици „Капитан Марвел“ натрупа над 760 млн. долара приходи

15:20, 18 мар 19 / Любопитно 25 990 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Капитан Марвел" - първият филм от вселената на Марвел, в който супергероят е жена, за втора поредна седмица е начело в бокс-офис класацията на Северна Америка.

Филмът с участието на Бри Ларсън, която през 2016 г. спечели Оскар за най-добра актриса за ролята си в "Стая", събра 69,3 милиона долара приходи през уикенда и вече е донесъл 266,2 милиона долара от прожекции в Северна Америка през последните две седмици.

Според експерта Пол Дергарабедиян от специализираната фирма "Комскор", филмът е събрал 760,2 милиона долара в световния бокс-офис.

На второ място е анимацията "Паркът на чудесата", продуцирана от компанията "Парамаунт". Лентата, в която персонажи са озвучени от Матю Бордерик, Дженифър Гарнър и Мила Кунис, е събрала 16 милиона долара през първия си уикенд по екраните в Северна Америка.

На трето място е романтичният филм "На пет стъпки от теб", в който се говори за любовната връзка на засегнатите от муковисцидоза тийнейджъри Стела (Хейли Лу Ричардсън) и Уил (КоулСпраус). Филмът е донесъл 13,1 милиона долара приходи през първия си уикенд по екраните в Северна Америка.

Четвърто място заема анимацията "Как да си дресираш дракон: Тайнственият свят", продуцирана от "Дриймуъркс" - 9,3 милиона долара. Лентата е събрала 135,6 милиона долара за четири седмици в Северна Америка и 466,5 милиона долара в целия свят, уточнява БТА.

На пето място е "Семейното погребение на Мадеа" на Тайлър Пери - 8 милиона долара през уикенда и 59 милиона долара за три седмици по екраните в САЩ и Канада.

Следват "No Manches Frida 2" с 3,9 милиона долара приходи за първия си икенд на екран, "Captive State" (3,2 милиона долара), "LEGO: Филмът 2" (2,1 милиона долара приходи за уикенда и 101,3 милиона за шест седмици на екран), "Алита: Боен ангел" (1,9 милиона долара приходи за уикенда и 81,8 милиона долара за пет седмици в киносалоните) и носителят на Оскар за най-добър филм "Зелената книга" с 1,3 милиона долара приходи за уикенда и 82,6 милиона за 18 седмици прожекции с САЩ и Канада.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама