Румен Христов: Предстоят още преговори, десният вот не трябва да е разпилян

18:50, 18 мар 19 / Политика 25 1079 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лидерът на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол призова всички членки на политическото семейство у нас да се явят заедно на евровота. От СДС обявиха, че са готови за преговори.

„Отношението към ГЕРБ от страна на СДС е опозиционно, но нека да не забравяме, че отиваме на евроизбори. Не говорим за избор на министър-председател на България. Това не е първи призив на Дол”, коментира пред bTV лидерът на СДС Румен Христов.

Той обясни, че на националния съвет на партията в петък е решено преговорите да бъдат затворени в рамките на ЕНП след писмото на Жозеф Дол.

„Предстоят разговори с други формации в дясно. Водим от дълго време преговори с „Демократична България”, където има една партия, член на ЕНП, а именно ДСБ. Предстоят разговори с ГЕРБ и най-вероятно ще бъдат в сряда”, уточни Христов.

Той допълни, че разговорите с лидерите на „Да, България” и ДСБ са вървели добре до момента, в който форматът е бил разширен. Тогава преговорите са „зациклили”.

„Става въпрос за това десният вот да не бъде разпилян”, заяви лидерът на СДС, допълвайки, че страхът от крайните леви, крайните десни, антиевропейски настроените и евроскептиците е основателен и затова ЕНП трябва да получи максимална подкрепа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама