Младен Маринов се срещна с директора на ФБР

10:45, 19 мар 19 / Политика 25 872 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Между правоохранителните органи на България и ФБР е установено стратегическо партньорство, което имаме готовност да развиваме и задълбочаваме. Около това мнение се обединиха вътрешният министър Младен Маринов и директорът на ФБР Кристофър Рей, съобщават от пресцентъра на МВР.

Официалната програма на визитата на Маринов в САЩ започна със среща във ФБР. Той и Кристофър Рей обсъдиха продължаване на оперативното взаимодействие по конкретни случаи, както и съвместната работа по противодействие на киберпрестъпността. Те оцениха като забележителни постигнатите резултати.

"Установили сме редовен обмен на информация, в това число в борбата с международния тероризъм и продължаваме съвместната си работа", заяви директорът на ФБР.

В този контекст Маринов изрази надежда за продължаване на обучението и техническата помощ за укрепването на капацитета на ГДБОП за борба с киберпрестъпността. Той отправи покана към Кристофър Рей за участие в откриването на предстоящата през септември в София конференция на випускниците на ФБР. Тогава  България ще бъде домакин на годишната среща на Европейската секция на Асоциацията на завършилите Академията на ФБР (FBINAA).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама