СДС: С ГЕРБ се целим в осем места в Европарламента

17:01, 20 мар 19 / Политика 25 1329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„С ГЕРБ си поставихме за цел да спечелим осем места в Европейския парламент”. Това заяви председателят на СДС Румен Христов по Нова телевизия. Коментарът му идва часове, след като стана ясно, че формацията му ще се яви на предстоящия евровот, заедно с управляващата партия. Премиерът Бойко Борисов пък заяви, че СДС ще има поне едно избираемо място в листата за евроизборите.

Все още не сме готови с имена. В момента текат номинациите на отделните ни структури, но нямайте съмнение, че те ще бъдат знакови за СДС и за старата десница”, коментира Христов. Той бе категоричен, че коалицията с ГЕРБ засега се сформира само за евроизборите, а по-нататъшното им партньорство подлежи на допълнително обсъждане. Среща по този въпрос вероятно ще се състои на 27 май.

„Изборът ни в момента не е толкова емоционален, колкото рационален”, коментира още лидерът на сините.

Що се отнася до вижданията на ГЕРБ и СДС за развитието на Европа и европейския път на България, двете формации нямали никакви различия. „Европа е изправена пред предизвикателство на нарастващата роля на крайнолевите и крайнодесните, както и на евроскептиците”, смята Христов.

Той каза още, че партията му е критикувала градивно управляващите за някои техни действия и вероятно ще продължава да го прави.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама