Явор Божанков: Не БСП си е построило общежитие, в които живее половината правителство

08:48, 22 мар 19 / Политика 25 1125 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Напълно спокойни сме. Госпожа Йончева обясни, че тези имоти са наследствени, а тя не е била във властова позиция. Цветанов обаче, е един от хората, които ръководят България”, така коментира пред Нова телевизия депутатът от БСП Явор Божанков обвиненията на ГЕРБ, че представителите на социалистите в миналото са правили корупционни сделки с имоти.

Той определи „стратегията” на ГЕРБ като „атаката е най-добрата защита”.

„Не БСП си е построило общежитие, в които живее половината правителство, нито пък БСП е направило публичен този казус”, добави Божанков.

За него това не е „просто една сделка”, при която някой си е купил жилище. Той поясни, че и преди Цветанов е бил известен със "6-те си апартамента", които тогава оправдал с пенсията на своята тъща.

„По-късно беше извършена проверка. „Случайно” човекът, който я направи стана депутат от ГЕРБ. Днес опасенията са за същото нещо – Цветанов ще бъде проверяван от антикорупционна комисия, която е назначена от самия него”, коментира Божанков. Те нямало как ефективно да разследват шефа си и БСП се опасяват, че резултатите няма да бъдат обективни.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама