Звезди раздават топъл обяд в кампанията "Великден за всеки - дари празник на баба и дядо"

09:00, 25 мар 19 25 1000 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Криско, Анелия, Деси Бакърджиева, Тити Папазов и Тончо Токмакчиев ще раздават топъл обяд в социалната кухня на омбудсмана. Инициативата е част от четвъртото издание на кампанията „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“, която ще стартира с ято бели гълъби и с молебен за здраве и благословение.

Тази година двете каузи на институцията на омбудсмана – социалната кухня, която функционира от 17 декември и кампанията за възрастните хора, с която се набират хранителни продукти и средства за пенсионерите, се обединяват, за да може повече социално слаби хора в България да посрещнат малко по-достойно светлия християнски празник.

В предишните три издания, кампанията събра близо 1 500 000 лева и 75 000 пенсионери получиха ваучери, а хиляди други - хранителни пакети.

В откриването ще се включат и партньорите на инициативата – Български Червен кръст, Националният осигурителен институт, „Български пощи“ ЕАД, Българска хранителна банка, Държавната агенция за безопасност на храните, Националният алианс за работа с доброволци, Национално сдружение „Младежки глас“, Ред Девил Кетъринг, представители на хранителния бранш, на хранителни вериги и др.

Четвъртото издание на „Великден за всеки“ отново ще набира парични средства и хранителни продукти за пенсионерите, които няма да получат надбавка за големия християнски празник. Идеята е да бъдат подпомогнати хората, чиято пенсия надвишава с малко минималния праг от 348 лева. По утвърдени списъци на НОИ средствата ще бъдат обърнати във ваучери, всеки на стойност по 20 лева, с които възрастите хора ще имат възможност да пазаруват в 5 000 обекта в цялата страна. Пенсионерите ще получават своите ваучери в пощенските клонове по места.

Средства отново се набират по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, чиито титуляр е Български Червен кръст.

IBAN: BG53UNCR70001522802795
Банков код: UNCRBGSF
Или със SMS 1255 - на стойност 1 лев, освободен от ДДС
Чрез on-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК –
www.redcross.bg

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама