Превозвачите готвят протест срещу пакет ,,Мобилност" и в София

14:30, 23 мар 19 25 1347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българските превозвачи излизат на протест срещу гласуването и приемането на мерките в Пакет "Мобилност" и в София. Това са решили от Камарата на автомобилните превозвачи в България, Националното сдружение на българските превозвачи и Асоциацията на българските предприятия за международен превоз и пътища.

Ще настояваме в пакета "Мобилност" да има гаранции за националния ни интерес

Демонстрацията у нас също ще се състои на 27 март, като участниците ще организират и протестно шествие, което ще завърши пред сградата на Европейската комисия.

Организаторите на протеста посочват, че той е наложителен, защото приемането на Пакет "Мобилност" застрашава българската икономика. Според родните превозвачи той е средство за унищожаване на икономиките на периферните европейски държави и за ограничаване на достъпа до вътрешния пазар.

 

Те са категорични, че ще отстояват правата си до край и ако е необходимо, дори ще започнат инициатива за излизането на България от Европейския съюз.

Припомняме, само преди дни стана ясно, че българските превозвачи готвят нов протестсрещу Пакета "Мобилност" в Страсбург. Причината е възможността пакетът да влезе в дневния ред на пленарната сесия на ЕП следващата сряда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама