Силен вятър повреди круизен кораб с 1300 пътници

19:30, 23 мар 19 / Свят 25 1786 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мащабна евакуация край бреговете на Норвегия. 1300 души бяха евакуирани по спешност от борда на круизен кораб заради повреда в двигателя, съобщава Би Би Си.  

Морските спасителни служби съобщиха, че корабът "Вайкинг скай" се приближавал към брега, носен от вълните, и е изпратил сигнал за помощ.

Съдът е собственост на Вайкинг оушън круизиз (Viking Ocean Cruises), част от група Вайкинг круизиз (Viking Cruisеs), основана от милиардера Торстейн Хаген, предаде БТА. Според сайта на компанията корабът е с капацитет 930 пътници. Към него са се отправили хеликоптери и плавателни съдове, а на сушата са подготвени места за настаняване на пътниците, уточниха спасителните служби. Ветровете са със скорост 38 възела (70,3 км в час - бел. прев).  

По-късно норвежката брегова охрана съобщи, че всички пътници и екипаж на кораба "Вайкинг скай" са невредими на брега. Въпреки високите вълни и силния вятър спасителни хеликоптери успели да се доберат до кораба и да помогнат на „корабокрушенците“.  Мястото, където се намира плавателният съд в момента е едно от най-опасните за плаване по норвежкото крайбрежие. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама