Нетаняху съкрати посещението си в САЩ

09:40, 25 мар 19 / Свят 25 1074 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че ще съкрати визитата си в САЩ и ще се завърне по-рано у дома, след като ракети изстреляни от Ивицата Газа, удариха Тел Авив и раниха шест човека, съобщи БГНЕС.

„Реших заради инцидентите със сигурността да съкратя визитата си в САЩ. Ще се срещна с президента Доналд Тръмп и веднага след това ще се върна в Израел, за да ръководя операциите”, заяви Нетаняху във видео, което беше разпространено от екипа му.

Израелските медии съобщават за най-малко шестима ранени при ракетно нападение. Ракета е изстреляна от Ивицата Газа и е уцелила къща в Израел. След попадението на ракетата, къщата се е запалила, но в нея няма блокирани хора, съобщават израелските военни.

Преди това северно от Тел Авив прозвучаха сирени, предупреждаващи за опасност от нападение. Жителите на Хашарон и Емек Хефер са съобщили, че са чули експлозии.

Преди седмица и половина, израелската армия нанесе удари по 100 цели в ивицата Газа в отговор на изстреляните две ракети по Тел Авив предишната вечер.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама