Третият кандидат за българските активи на ЧЕЗ е "Еврохолд"?

11:06, 25 мар 19 25 1363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Еврохолд” е третият потенциален купувач на българските активи на ЧЕЗ, съобщава „Лидове новини”, предаде БНР. За последните две години компанията има повече от 10 придобивания.

От българската компания оповестиха позиция в сайта си, че не коментират „слухове и спекулации”. Като публична компания, търгувана на борсите в София и Варшава, компанията не може да коментира слухове и спекулации. Ако компанията и подразделенията ѝ възнамеряват да реализират нови придобивания в бъдеще, те ще ги обяват публично и своевременно и ще информират своевременно всички заинтересовани, допълват от „Еврохолд“.

От централата в Прага заявиха, че имат споразумение за конфиденциалност и очакват обвързващи оферти през април.

Миналата седмица стана ясно, в надпреварата ще се включи и трети потенциален инвеститор, след като Томаш Плескач от Надзорния съвет на дружеството анонсира информацията. По непотвърдени данни става дума за българска компания, а финансирането най-вероятно ще бъде осигурено от руски или английски банки. Тази сутрин „Лидове новини“ – чешкото издание, което първо разкри намеренията за продажбата на българските активи на ЧЕЗ, съобщава, че третият инвеститор е „Еврохолд“.

От ЧЕЗ-Прага отново заявиха, че докато не получат обвързващи оферти, не могат да коментират търговски преговори. Все още „Инерком“ и индийската „Индия пауър“ са потенциални купувачи на българските активи, категорични са от Прага.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама