Студеният душ ни прави по-красиви

07:30, 30 мар 19 25 1311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За да се осигурят максимални ползи от къпането, то е важно да се нагласи правилната температура на водата. Оказва се, че по-хладката или студена вода е много по-полезна, отколкото горещата. Тя осигурява предимства на тялото, но и на кожата, пише puls.


Студеният душ помага за подхранване на кожата

Студената вода спомага за стимулиране и подобряване на притока на кръв в кожата. Кръвта носи важни хранителни вещества и кислород, необходими на организма, а това оказва влияние и върху кожата. В резултат кожните клетки са подхранени, а благодарение на достатъчния кислород, кожата изглежда по-здрава и сияйна.

Студеният душ намалява подпухналостта

Студената вода помага за свиване на кръвоносните съдове и спомага за намаляване на отоци и подпухналостта на кожата. Тя е ефективна и срещу появата на тъмни кръгове под очите. Затова сутрин се препоръчва лицето да се измива с хладка или студена вода.

Студеният душ предотвратява стареенето на кожата

Кожата е млада и стегната само при правилно кръвообращение. Лошият приток на кръв към кожата води до суха и старееща кожа. Чрез взимането на студен душ, може да се предотврати преждевременното стареене на кожата.

Студеният душ предпазва кожата от изсушаване

По-топлата или дори гореща вода може да премахне мръсотията от кожата, но също така може да причини сухота. Студеният душ пък свива отворите на мастните жлези и спомага за умереното производство на себум, което е от важно значение за поддържане на кожата хидратирана.

Студеният душ възпрепятства кожните заболявания

Студената вода предотвратява появата и развитието на кожни проблеми като акне, псориазис, атопичен и контактен дерматит. Измиването на лицето със студена вода може да намали зачервяванията, подуванията и сърбежа на кожата вследствие на тези кожни несъвършенства. В проучване от 2009 г. се установи, че охлаждането на кожата чрез вземане на студен душ, значително помага при сърбеж, причинен от псориазис.

Въпреки че топлата или гореща вода в някои случаи е по-приятна, студената осигурява повече ползи. Прекалено топлият душ може да изсуши кожата и да причини раздразнения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама