Компанията собственик на bTV се продава

16:55, 25 мар 19 25 4018 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Kомпанията собственик на българските телевизионни канали от групата bTV, Central European Media Enterprises Ltd. (CME), обяви началото на проучване на стратегически алтернативи, сред които е и продажбата на нов инвеститор.

В портфолиото на "БТВ Медиа груп", освен едноименната компания влизат още bTV Cinema, bTV comedy, bTV action, bTV lady, както и спортната "RING". Наред с телевизиите, групата притежава радиостанции и дигитални издания. "БТВ Медиа груп" е част от CME, която е 75% собственост на американската TimeWarner, от своя страна част от телекомуникационния гигант АТ&T.

Информацията за евентуална продажба идва от официален прес-релийз на CME. Решението е взето от Управителния съвет и е подкрепено и от AT&T. Целта е "да се повиши максимално стойността на акциите"

Джон Билок (председател на Управителния съвет на СЕ), съобщава, че "компанията никога не е била в толкова добро състояние след 5 години на безпрецедентен растеж и впечатляващо стабилизиране".

"Абсолютно сме убедени, че точно сега е моментът за стратегически преглед, докато продължаваме изпълняването на дългосрочния си план и се стремим да повишим максимално стойността на акциите ни за всички наши акционери."

Финансови консултанти на процедурата са BofA Merrill Lynch и Allen & Company LLC, а правен консултант е кантората Covington & Burling LLP.


CME присъства в 5 централноевропейски държави с общо население от около 45 млн. души, където притежава 30 телевизионни канали. 

Там се казва още, че в крайна сметка може и да не се стигне до промяна на структурата след приключването на стратегическите алтернативи. Дружеството не е определило график за този процес и не възнамерява да предоставя актуализации или допълнителни коментари, освен ако не прецени, че по-нататъшното разкриване е подходящо или необходимо.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама