Кирил Ананиев ще започне работа по исканията на протестиращите медици

17:50, 25 мар 19 25 1070 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Протестът на фелдшерите и лекарските асистенти, провел се в понеделник пред здравното министерство, приключи със среща във ведомството. Министър Кирил Ананиев се срещна с недоволните медици и обеща, че ще започне работа по исканията им.

Медицинските сестри излизат на протест

„Имаше разбиране от страна на министъра. Нашето основно искане е ревизия на Закона за професионално съсловните организации на медицински сестри, акушерки и асоциирани медицински професионалисти. Искаме отделна организация за съсловието на фелдшерите. Министърът обеща, че до две седмици ще има отговор как и по какъв начин ще се промени законът”, каза председателят на Сдружението на фелдшерите Александър Александров в ефира на Нова.

Медицинските сестри излязоха на втори национален протест

Медиците са категорични, че ако желанията им не бъдат изпълнени, ще продължат да протестират.

По-рано днес министър Ананиев обеща, че ще проведе разговори с народните представители по отношение на искането на фелдшерите да се отделят от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и да сформират независима съсловна организация.

Кирил Ананиев заяви, че безкрайно уважава труда на фелдшерите, които са ангажирани най-вече в системата на спешната помощ и в спешните отделения на лечебните заведения, и посочи, че ще търси консенсус по поставените от тях проблеми и в Министерския съвет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама