Загубихме битката за отлагането на пакет ,,Мобилност"

18:51, 25 мар 19 / Политика 25 2600 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Със 156 на 154 гласа България и останалите страни - членки току-що загубиха битката за отлагането на пакета "Мобилност". Това се случи преди минути на заседание на Европейския парламент в Страсбург. 14 евродепутати се въздържаха, съобщи 24 часа.

В сряда правилата за превозвачите влизат в пленарната зала, след като цяла година успяхме да я отлагаме.

Пакетът "Мобилност" влиза в дневния ред на Европейския парламент

Европейският парламент оставя без промяна дневния си ред и гласува предложените промени в правилата за международните пътни превози в сряда.

Евродепутати коментират, че се преследват единствено политически цели, досега в транспортна комисия не е постигнато съгласие. Евродепутатът от Андрей Новаков определя решението като "една от най-големите грешки", а гласуването в сряда ще бъде "хвърляне на зарове", съобщава БТА.

Председателят на ЕП Антонио Таяни обясни, че най-рано във вторник следобед евродепутатите ще разполагат с превод на всички близо 2000 предложения за промени в изготвените от транспортната комисия текстове.

Припомняме, Пакетът "Макрон" може да влезе в дневния ред на пленарната сесия на ЕП по предложение на председателя на Алианса на либерали и демократи за Европа (АЛДЕ) Ги Верхофстад.

Ако това стане, превозвачи от България, Румъния, Латвия, Литва, Полша и Унгария излизат на протест в сряда в Страсбург. Очаква се камиони да блокират улиците, а хората да направят жива верига около Европарламента.

Това, което най-много притеснява нашите превозвачи, е изискването автомобилите и шофьорите да се прибират на 20 дни в страната си, а фирмите да плащат европейски ставки.

Превозвачите ни готвят протест срещу пакета "Мобилност" в Страсбург

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама