Валерия Велева: Борисов не замита под килима, иска Цветанов вън от парламента

08:45, 26 мар 19 25 1501 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вчера премиерът е провел лични телефонни разговори с всички членове на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, пред които е обосновал своето предложение Цветан Цветанов да напусне изобщо парламента и да стане зам.-председател на партията, отговарящ само за партийната структура. От всички членове на комисията само Пламен Нунев е подкрепил Цветанов – да остане на сегашните си постове (в комисията са хора като Томислав Дончев, Менда Стоянова и Йорданка Фандъкова). Това заяви журналистката Валерия Велева в ефира на Нова телевизия.

Според нея, в четвъртък, 28 март, ще има заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и там официално ще бъде решена съдбата на Цветанов. А по думите на Велева Бойко Борисов бил много ядосан, че Цветанов почнал кампания в своя защита, провокирайки фракции в ГЕРБ да пращат декларации "Цветанов е невинен".

Журналистката, известна с прякора Мадам В., припомни, че няма как Цветанов да си тръгне от парламента, ако сам не го поиска и "не бъде убеден" да го поиска. Велева е категорична, че този път няма да има "Деляне, не те даваме", припомняйки случая с Делян Добрев.

Велева смята и че действията на Борисов са "абсолютно адекватни" и че нямало да я има "лавината Апартаментгейт", ако Цветанов не отишъл в САЩ. Тя е на позиция и че Борисов не е застрашен вътрешно от съпротива, която да му създаде проблеми, макар че в последните година-две премиерът се отдал на външнополитическа дейност, а Цветанов през това време изграждал "стройна партия".

"В ГЕРБ има само един незаменим и това е Борисов", каза още Велева, която определи за "грешно" усещането, че Цветанов може да създаде втори властови център в ГЕРБ.

"Това чисти партията, той не замита под килима – имаш проблем, имаш болестно състояние, чистиш веднага болестта, чистиш това тяло", обобщи Велева, напомняйки, че Борисов и Цветанов имали силно приятелство и решението на лидера на ГЕРБ било много тежко. Тя каза и, че на всички в ГЕРБ, които са влезли в политиката без пари, трябвало да им бъдат окачени цървулите в коридора, за да не забравят откъде са тръгнали.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама