Радев: С Египет сме съюзници в борбата срещу тероризма

15:05, 26 мар 19 / Политика 25 1167 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"България и Египет са от двете страни на един размирен регион и от нашите общи усилия зависи този регион да бъде стабилен и сигурен", каза президентът Румен Радев в изявление след разговорите с египетския президент Абдел Фатах ас Сиси в Кайро.

Радев посочи, че България и Египет са естествени съюзници в борбата срещу тероризма, организираната престъпност, радикализма и нелегалната миграция. Той добави, че приветстваме усилията на Египет за разширяване на диалога между Африканския съюз и Лигата на арабските държави, и ЕС.

Президентът Радев заяви, че България, като една от най-близките държави от ЕС до Египет, има своята отговорност проблемите, които съществуват в региона, гласът на Египет, да бъдат чути по-силно в Евросъюза. Радев добави, че от ситуацията в района на Близкия изток и Северна Африка зависят и стабилността и сигурността на Европа.

По-рано днес в двореца "Ал Итихадия" Румен Радев и съпругата му Десислава Радева бяха посрещнати с официална церемония от египетския президент Абдел Фатах ас Сиси и съпругата му Интисар ас Сиси. Румен Радев имаше среща "на четири очи" със своя колега, след което двамата държавни глави ръководиха пленарните разговори между официалните делегации на България и Египет. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама