Тръмп: Американските медии са враг на народа

15:40, 26 мар 19 / Свят 25 908 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американският президент Доналд Тръмп отново обвини медиите, че са отразили пристрастно разследването на специалния прокурор Робърт Мълър за руска намеса в президентските избори и ги обяви за "враг на народа" и "реална опозиционна сила", съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

"В продължение на две години големите медии налагаха тази лудост за руски сговор, макар да знаеха, че сговор няма. Те наистина са враг на народа и реална опозиционна сила", написа Тръмп в Twitter два дни след като главният прокурор Уилям Бар оповести резюме от доклада на Мълър. Според резюмето на Бар липсват доказателства за съглашателство на Тръмп с Русия.

Милиардерът републиканец има навика да използва израза "враг на народа" за американските медии, които обвинява, че отразяват управлението му по неблагоприятен за него начин.

След като докладът на прокурора стана публичен, президентът Тръмп изглежда удовлетворен, но и реваншистки настроен.

"Има много хора, които извършиха ужасни неща, бих казал дори неща, които говорят за предателство срещу нашата страна", заяви президентът. "Ще трябва да се занимаем с това", заплаши той.

След двегодишно разследване, докладът на специалния прокурор Мълър оневинява Тръмп и приближените му за сговор с Русия, според резюмето, публикувано в неделя.

Документът обаче не оневинява изцяло президента за възпрепятстване на правосъдието по това дело.

Разследването за вероятно съглашателство между Москва и предизборния екип на Тръмп през 2016 г. дълго време беше трън в петата на американския президент, над когото бе надвиснала дори и сянка на импийчмънт.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама