Александър Йорданов и Илия Лазаров влизат в общата евролиста на ГЕРБ и СДС

08:53, 28 мар 19 / Политика 25 1361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Александър Йорданов и Илия Лазаров са предложените от СДС кандидати за депутати в предстоящите европейски избори, на които ще се явят съвместно с управляващата партия ГЕРБ. Това заяви председателят на Съюза на демократичните сили (СДС) Румен Христов, след среща с представители на ръководството на ГЕРБ.

Борисов: Даниела Дариткова ще бъде новият председател на ГЕРБ

Бившият председател на парламента и настоящ дипломат Александър Йорданов влиза на шесто място в евролистата на ГЕРБ.

''Това е знаков човек за СДС и кандидатите ни ще работят за всички кандидати и няма да допускаме номерца с преференциите'', обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Втората официална среща със СДС във връзка с предстоящите евроизбори се проведе в централата на ГЕРБ. Лидерите на двете партии Бойко Борисов и Румен Христов подписаха споразумение за явяване с единна листа.

То беше изчетено от зам.-шефа на ГЕРБ Цветан Цветанов. В него се записва ангажимент, че всимки евродепутати, избрани от общата листа, няма да напускат групата на ЕНП за целия мандат. СДС получава 2 места в листата, едното от които 6-о. Евродепутатите на ГЕРБ и СДС ще работят за членството на България в Шенген.

Ще дадем всички сили да успешно явяване но изборите, обяви Христов. Той призна, че решението за кандидатите им е било трудно, номинираните били 15. Трима се отказали, сред тях той самият и Владимир Кисьов, който ЕС него в централата на ГЕРБ.

На последно място е главният секретар на СДС Илия Лазаров.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама