Дариткова: Ще търся устойчиво парламентарно мнозинство

09:36, 28 мар 19 / Политика 25 1100 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Депутатът от ГЕРБ Даниела Дариткова ще бъде новият председател на парламентарната група на партията, съобщи премиерът Бойко Борисов.

Минути след това Дариткова обяви, че е амбицирана да работи за поведение без агресия като модел за поведение в Народното събрание.

Даниела Дариткова ще бъде новият председател на ГЕРБ

"В тази кризисна ситуация смятам, че това е едно предложение, което е наситено с големи отговорности. И го приемам, от една страна, със знание за оценката, от друга страна наистина като предизвикателство, защото никога няма да мога да бъда Цветанов в парламентарната група. Вярвам, че в рамките на моите възможности ще търся консенсуса, ще търся устойчивото парламентарно мнозинство, което е изключително важно, за да функционира правителството. И което е изключително важно, за да покажем стабилност в държавата", коментира Дариткова.

Цветан Цветанов напуска парламента

"Вярвам, че търсенето на едно поведение, което е без агресия, ще даде друг облик на парламента. Изключително важно е това да покажем и като модел на поведение на цялото общество, в което, за съжаление, агресията напоследък в различни аспекти взима превес", заяви още тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама