Летище "Долна Митрополия" с открит летателен ден през април

17:00, 28 мар 19 25 1338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 12.04.2019 год. Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски” ще бъде домакин на „Открит летателен ден” по повод честването на 40 години от полета на първия български космонавт Георги Иванов и Международния ден на авиацията и космонавтиката 12-ти април.

Програмата включва:
10:30 ч. – Тържествена церемония;
11:00 ч.– Летателна програма със самолети “Pilatus” РС-9М и L-39 “Albatros”;
11:00 – 13:00 ч. – Статичен показ на авиационна, самолетообслужваща и специална техника. Гостите ще имат възможност да разгледат и да се запознаят с летателните характеристики на самолети L-29, РС-9М, L-39 ZA “Albatros”.

Ще бъдат представени специализирани средства за противовъздушна отбрана - транспортно-зарядна машина, теглови макети на ракети и верижна машина. Ще могат да разгледат противопожарния автомобил „Мерцедес АКТРОС” и неговото специално оборудване. Ще бъдат изложени различни видове леко стрелково оръжие, височинно оборудване и летателни костюми.

Вратите за посетители ще бъдат отворени от 10:00 до 13:00 часа. Пропускателният режим ще се осъществи през Контролно–пропускателния пункт от източната страна на летището (преди кръстовището в посока Плевен – Гулянци).

Входът е свободен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама