От ГЕРБ подариха маратонки на Цветанов

13:13, 28 мар 19 / Политика 25 1226 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Депутатите от ГЕРБ подариха маратонки на бившия си председател Цветан Цветанов. Това стана на извънредно заседание на групата в почивката на парламента, на които той дойде с букет цветя за наследничката си на шефския пост Даниела Дариткова.

Цветан Цветанов напуска парламента

"Колегите ме изненадаха приятно - подариха ми маратонки и ми казаха, че със свободата, която имам в момента, е много по-добре да продължа да бягам в този дълъг политически маратон", каза Цветанов, цитиран от вестник "24 часа".

И разказа, че политик от партия, която подкрепя ГЕРБ за евроизборите, му казал: "Опозицията в момента не знае какво си причини. Защото тук имате служебни ангажименти с чисто парламентарна дейност, а в момента ви развързаха повече свободата".

Цветанов заяви още, че е готов да помага на Дариткова. "Връзката остава толкова силна, колкото е била и досега. Единственото, което ще имам в повече като възможност - във времето, когато ще има пленарни заседания, сега ще бъда в някоя поредна община, където ще правя поредната среща с нашите структури и ще се опитам да се подготвим максимално организационно добре за предстоящите избори", обясни той.

Дариткова: Ще търся устойчиво парламентарно мнозинство

"Нямаше как да обясня както на обществото, но преди всичко на колегите и на структурите на партия ГЕРБ, ако не бях взел такова решение. Защото това щеше да означава, че съм се вкопчил в позицията председател на ПГ и за мен това е фиксация или някакво его. В политиката няма его. В политиката трябва да бъдеш достатъчно отговорен, да бъдеш човек, който винаги може да направи и компромиси със себе си. Защото, ако си искрен и работиш от сърце за каузата ГЕРБ, това са стъпки, които трябва да бъдат направени", коментира Цветанов.

Днес имал последен председателски съвет, на който бил с Дариткова и Красимир Велчев. "Д-р Дариткова усети атмосферата - както на емоцията, която има в кабинета на председателя на парламента, но видя, че когато се стараем всеки да направи своето изложение в духа на конструктивния подход, нещата могат да бъдат така, както ги видяхте в пленарна зала при гласуването на Закона за вероизповеданията", каза Цветанов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама