Хакерска атака е причина за проблемите с "Бизнес статистика" на НСИ

16:01, 28 мар 19 25 1246 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Информационната система „Бизнес статистика“ отново работи, съобщиха от Националния статистически институт, след като днес достъпът до нея отново беше ограничен.

В системата се подават годишните отчети за дейността на фирмите. Чрез нея се отчитат над 600 000 физически и юридически лица.

Прекъсването е по технически причини, вследствие на генериран зловреден трафик, уточняват от института. Информиран е Националният център за действие при инциденти в информационната сигурност.

Системата не е засегната и всички данни, постъпващи в нея са защитени. За случая е уведомен Националният център за действие при инциденти в информационната сигурност.

Отчети ще могат да се подават до полунощна 1 април, като през уикенда ще има дежурни служители, които ще подпомагат фирмите, които не са успели да си качат отчетите.

Заради проблемите със системата между 25 март и 28 март счетоводители и счетоводни къщи бяха възпрепятствани при подаването на годишните финансови отчети, дни преди крайния срок.

Стотици фирми са застрашени от санкции, ако отчетите не бъдат подадени в срок.

До вчера съобщение на сайта известяваше, че се извършват дейности по техническа поддръжка на системата.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Terry 15:23, 28 окт 22

們是逆向工程專家,業務不單單只是SEO推廣和培訓,更擁有集Google,Facebook,Instagram,Amazon,Walmart,廣告優化等各種平臺黑科技於一身,還有防止被對手惡點點擊廣告同時又打擊對手谷歌廣告技術,不講求過程,只講求結果!
我們講求的是速度,讓程序代替人手,讓AI系統自動處理,科學的數據分析,技術的創新方案,自動化的流程,量化您的生意!

Websit: https://leohui.net/
關鍵詞: seo優化公司 | seo | seo排名

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама