Даниела Дариткова: Скандалът с апартаментите е координирана атака срещу ГЕРБ

18:16, 28 мар 19 / Политика 25 1233 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Тази координирана атака наистина нямаше как да бъде оставена без реакция. Ние в ПП ГЕРБ сме показали, че винаги носим отговорност, дори и тогава, когато няма доказателство за вина, за разлика от нашите опоненти, които пък даже при повдигнати обвинения са горди да поставят подобни персони като водачи на евролистите си. Ние сме постъпили така от съзнанието за морална отговорност, а в политиката отговорност се носи именно чрез оставки и на избори, разбира се. Вярвам, че по този начин сме прекратили всички инсинуации по темата. Прекратили сме и сме преодолели кризата, защото трябва да бъдем единни. Вярвам, че ще излезем по-стабилни след тази криза и ще вървим напред, защото за нас сега голямото предизвикателство са именно европейските избори”.

Това каза новият председател на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова пред bTV.

Тя заема поста, след като вчера Цветан Цветанов обяви, че напуска Народното събрание след скандала „Апартамент гейт”. Дариткова била информирана снощи, че е предложена да заеме неговото място.

„Вече успях да се дистанцирам от образа на г-н Цветанов, защото заявих, че ще се стремя към неговите диалогични опити да намери здравия консенсус в Народното събрание, но в никакъв случай не мога да бъда Цветанов в парламента”, каза тя.

Добави и че няма да прибягва до рекет или сделки, за да събира кворум за започване на работата на парламента, защото това „не кореспондира с начина на функциониране на Народното събрание”.

„Аз съм реалист и вярвам, че ще се търси национално-възможния консенсус”, посочи новият шеф на ПГ на ГЕРБ.

В тази връзка Дариткова коментира и решението на депутатите от БСП от миналия месец да напуснат пленарната зала.

„Днес отново отправям покана към тях, защото смятам, че те също носят отговорност за функционирането на това Народно събрание и решението, което са взели, би следвало да бъде ревизирано. Откъснали са се, както от парламентарната действителност, така и от проблемите на българските граждани, предвид пресконференциите, които правят напоследък. Има едно залитане към жълтата тематика”, коментира Дариткова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама