Предстои ни слънчев уикенд с температури до 18 градуса

07:40, 30 мар 19 25 920 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, главно над източната половина от страната. Вятърът отново ще е от североизток - предимно умерен.

През деня ще е малко по-топло с максимални температури между 13 и 18 градуса. Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

В планините облачността ще е променлива. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен североизточен вятър. Дневните температури слабо ще се повишат и максималната на височина 1200 м ще е около 4 градуса, на 2000 м - около минус 2 градуса.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Валежи не се очакват. Ще духа слаб до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 9 и 12 градуса. Температурата на морската вода е 9-11 градуса, а вълнението на морето ще е около 3 бала.
 
В неделя и понеделник над Западна България ще преобладава слънчево време. Над Централна и Източна ще има повече облачност, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще остане североизточен, в източните райони умерен. Температурите слабо ще се повишат и втория ден преобладаващите минимални ще са между 0 и 5 градуса, максималните - 15-20 градуса.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама