ВМРО поиска България и Македония да са в едно часово време

15:15, 31 мар 19 / Политика 25 1204 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От ВМРО искат България да е в едно часово време с Македония. Така и разделението по часово време на хората от двете страни на границата ще бъде премахнато, смятат патриотите.

От партията са избързали малко със становището си, че "днешният ден бе последният, в който превъртяхме стрелките на часовниците с един час напред". Припомняме, решението на ЕП в страните-членки да спре преминаването от зимно на лятно часово време ще стане от 2021 г. Оттук насетне решение на всяка държава ще е към кое часово време да е - лятно или зимно.

Страната ни все още не е определила по кое часово време ще се установи. Затова от ВМРО предлагат решението на България да бъде взето така, че да сме в едно и също часово време с Македония. Сега с Македония имаме един час разлика, там е час "по-рано".

Според ВМРО, ако България и Македония са с един и същи час, то така разделението на българския народ от двете страни на границата дори и по часово време ще бъде премахнато.

В социалната мрежа "Фейсбук" депутатът Александър Сиди призова:

"Всяка от държавите членки ще има право на избор към кое време да остане - лятно или зимно. България все още не е взела своето решение. Ето защо аз и моите колеги от ВМРО призоваваме правителството да присъедини България към онова часово време, към което остане нашата съседка - братска Македония. Така разделението на българския народ от двете страни на границата дори и по часово време ще бъде премахнато", пише Сиди.

Той цитира думите от една народна песен: "от Дунава до Бялото море и от Охрид до Черното море" и добавя, че заедно няма да сменяме стрелките на часовника.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама