Бандити с качулки запалиха столичен магазин

12:05, 03 апр 19 25 1294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Огнена вендета срещу магазин от търговската верига "Аванти" разследва столичната полиция, съобщи "24 часа". Тази нощ един от франчайзинговите обекти в кв. "Люлин" е разбит и подпален, щетите за са десетки хиляди лева.
Камери са записали престъпниците.

В 2,30 часа мъж с качулка минава покрай магазина и оставя до него кофа със запалителна течност и шише. Няколко минути по-късно той се връща, а от другата страна се появява и друг мъж с качулка. Той чупи стъклото на магазина с прашка, след това рита стъклото с крак. В същото време другият е запалил парцал, натопен в шишето. В следващия момент излива кофата с нафта вътре и мята запаленото шише. Огънят избухва веднага, а двамата побягват.

Това не е първото нападение срещу обект на "Аванти". На 4 май миналата година беше опожарен складът на компанията в кв. "Красна поляна". Тогава щетите бяха за над 4 млн. лв., а огънят избухва малко преди 20 ч. от три места едновременно на огромното хале.

Мистериозният случай все още се разследва от МВР и прокуратурата. Доскоро опожарените останки от склада все още бяха охранявани. Бяха извършени и няколко експертизи и разпитани свидетели. На 20 март разследването за този палеж е удължено за пореден път.

Още не се знае дали палежът на магазина тази нощ е свързан с този на склада през май 2018 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама