До 20 години затвор грозят холивудски звезди заради сагата с подкупи за университети

12:10, 04 апр 19 / Свят 25 1181 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 

Актрисите Фелисити Хъфман и Лори Локлин, а също така и съпругът на Локлин, Мосимо Джанули, се явиха в съда в град Бостън по обвинение за даване на подкупи за постъпването на децата им в престижни университети.

Пуснаха под гаранция звезда от „Отчаяни съпруги“, била част от мрежа за подкупи в университети

Съдията не поиска от тях да признаят или отрекат вината си. Обвиняемите бяха пуснати на свобода под гаранция. Но те бяха задължени да предадат паспортите си и да не напускат САЩ. Ако обвиняемите бъдат признати за виновни, могат да получат присъди до 20 години затвор, пише БГНЕС.

Фелисити Хъфман е известна с участието си в сериала "Отчаяни съпруги", а Локлин от поредицата "Бевърли хилс 90210".

Йейл изгони студентка, влязла по схема с подкуп

Според обвинението, подкупите били получени от посредници, които фалшифицирали данни за тези деца, включително резултатите им на приемни изпити. Така било улеснено приемането им в известни учебни заведения.

Срещу ръководителя на престъпната мрежа Уилям Сингър са повдигнати четири обвинения, включително за изнудване и пране на пари. Мрежата получила общо 25 милиона долара от родители, които желаели децата им да бъдат приети в престижни университети, сред които Йейлския, Станфордския, Южнокалифорнийския, Тексаския, Джорджтаунския, Калифорнийския в Лос Анджелис, "Уейк Форест". В някои случаи децата са приемани като спортисти, дори без да имат такива постижения.

33-ма родители са обвинени, че са ползвали услугите на Сингър, като за целта са платили суми, вариращи между 200 000 и 6,5 милиона долара.

"Не може да има система за приемане, която е различна за богатите, нито различна съдебна система", заяви прокурорът Андрю Лелинг на пресконференция в Бостън.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама