Разследват шефа на ДАИ – Перник и заместника му за взимане на подкупи

14:17, 04 апр 19 25 1610 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пет служители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” – Перник и още едно лице, което не е част от структурата, ще бъдат привлечени към наказателна отговорност заради взимане на подкупи. Това съобщи Димитър Петров, изпълняващ функциите ръководител на Специализирана прокуратура, цитиран от Агенция „Фокус”.

Задържаха седем служители на ДАИ-Перник за подкупи

Той допълни, че в престъпната група е участвало ръководството на дирекцията – началникът, неговият заместник и редови служители на ДАИ – Перник.

Арестуваните лица ще бъдат разследвани за участие в организирана престъпна група.

В сряда бяха задържани седем души при акция на спецпрокуратурата по подозрения за събиране на „Такса спокойствие”. Схемата работила при тежкотоварните превози.

„Искам да благодаря на служители на ГДБОП от Перник за отлично свършената работа, които успяха за по-малко от година да разкрият това престъпление и да подадат качествена информация и доказателства”, каза Петров.

Част от транспортните фирми на територията на Перник са получавали писма, в които са уведомявани, че предстои проверка от ИА „Автомобилна администрация”. Събирани са суми и за лиценз, обясниха от прокуратурата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама