Ангелкова: Апартаментът ми наистина струва 75 000 лв., купен е от родителите ми

17:36, 04 апр 19 / Политика 25 1114 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Явно сме свидетели на поредните силни чувства на г-н Симеонов към мен. Става въпрос за имот, закупен 2008 г. от моите родители, на мое име, в Овча купел, 116 кв, другото са гараж, мазе, общи части, които са описани в декларация. 75 хил. лева е цената на груб строеж по онова време, на акт 14. Така че е с редица разходи след това. В нотариалния акт пише, че има констативен протокол, че строежът е завършен от 2007 г.". Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова след завръщането си от Испания в коментар на информацията, дошла от бившият вицепремиер Валери Симеонов. По-рано през деня той каза, че и Ангелкова притежава имот, закупен на по-ниска от пазарната цена.

Валери Симеонов: Борисов по-внимателно да си огледа министрите

Тя показа и нотариалния акт на имота.

"Имам и пазарна оценка, която утре ще ви предоставя. Юрист съм по образование, така че за всяка една сделка, която съм извършвала, преди нея съм възлагала пазарна оценка от лицензиран оценител. Всеки един имот е различен и има индивидуални характеристики. Пазарната оценка е 75 хил. лв., колкото съм платила. Средствата са изцяло от моите родители", обясни Ангелкова.

Тя поясни, че е допусната техническа грешка в декларацията, когато е встъпила в държавна длъжност през 2011 г.

"Колегите са вписали данъчната, а не пазарната оценка. Всички данъци са платени на цената от 75 хил. лв", обясни още Ангелкова. 

Не стана ясно дали тя е обсъждала темата с премиера, който призова всеки, забъркан в скандал, или да подава оставка, или да излезе в дълъг отпуск до края на проверките: „Всичко, каквото разпореди г-н Борисов, аз ще го направя”.

Николина Ангелкова припомни, че прокуратурата не е намерила данни за престъпление и при миналогодишния сигнал на Симеонов срещу нея и нейни колеги в Министерството на туризма. В същото време тя не каза дали ще го съди.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама