Курсантка от Националния военен университет се е простреляла

07:11, 05 апр 19 25 1805 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Курсантка от Националния военен университет е пострадала при инцидент, съобщиха от Министерството на отбраната. Състоянието й вече е стабилно.

Младата жена е приета в болницата във Велико Търново и вчера е имало моменти, в които животът й е бил застрашен. Ранена е в областта на гърдите, но не са засегнати нито сърцето, нито важни артерии, каза бриг. ген. Пламен Богданов, началник, Национален военен университет "Васил Левски", пред bTV. Той поясни, че на мястото на инцидента е имало и други хора, но не коментира дали има и друга версия, освен самопрострелване.

Инцидентът е станал в четвъртък около 19:30 ч. Пострадалата е младши сержант от Националния военен университет "Васил Левски" във Велико Търново. При почистване на зачисленото й оръжие автомат "Калашников" курсантката се прострелва в областта на гърдите.

Пострадалото момиче е на 20 години и се обучава във факултет "Общовойскови" на НВУ "Васил Левски" от август 2017 г. По случая се води следствие от Военноокръжна прокуратура и Военна полиция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама