Джамбазки: Не трябва да допускаме второ четене на пакета "Мобилност" в този мандат на ЕП

08:10, 05 апр 19 / Политика 25 1763 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Европейският парламент прие на първо четене спорния пакет "Мобилност". Бяха отхвърлени всички над 1000 предложения за промени, предложени от българските евродепутати и от колегите им от Източна Европа. Ангел Джамбазки – евродепутат от групата на Европейски консерватори и реформисти/национална партия – ВМРО и Николай Рашков – Съюз на международните превозвачи коментираха развоя на събитията пред БНТ.

"Вчера видяхме истинското озъбено лице на част от брюкселската бюрокрация. В залата на Европейския парламент бяха нарушени всички правила - дори процедурните. Те бяха отхвърлени в комисията, после вкарани в залата, в средата на гласуването тези, които са срещу нас, се усетиха, че дългото гласуване ще ги засрами много и решиха да гласуват против правилата. Видяхме лицемерието, паднаха маските", бясни евродепутатът.

На първо четене: ЕП прие промените в пакета "Мобилност", срещу които протестираме

По думите на Джамбазки, целта на големите държави като Франция, Германия, Белгия, Холандия и др. е да се фалира бизнеса на периферията. Освен със смъртта на този бизнес, идва една идея за смъртта на ЕС. Това е идеята Франция и Германия да решават какво става и да изсмукват периферията.

"Това е един бизнес, който си отива в България - фактите са ясни, ще пострадат средния и малкия бизнес, много от колегите не знаят дали ще има утре за тях", каза Николай Рашков. В цялата верига на логистичния бизнес има огромна свързаност между дейностите, които извършваме. Абсолютна демагогия е да говорим за подобряване условията на труд в сектор, който има дефицит на кадри, допълни още Рашков.

Запалиха камион в Пловдив в протест срещу пакет "Мобилност"

"Нашата задача в момента е да не допуснем гласуването на второ четене в мандата на този Европарламента. Ако успеем това да направим, всичко отново е на масата", заяви Джамбазки.

"Нашият бизнес е поставен на карта, така че ние нямаме избор. Мога да призова за ясна държавна позиция", допълни Рашков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама