Порошенко и Зеленски се тестват за наркотици преди дебата

15:40, 05 апр 19 / Свят 25 1321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двамата кандидати за президент на Украйна се подложиха на кръвен тест за алкохол и наркотици, излъчен на живо по телевизията, предаде Киев пост. Това бе кулминацията на седмица изпълнена с взаимни провокации през социалните мрежи и медиите, в следствие на които настоящият президент Петро Порошенко ще се изправи в дебат срещу претендента Владимир Зеленски.

Порошенко и Зеленски ще дебатират на най-големия стадион в Украйна

Втория тур на изборите ще се проведе на 21-и април, след като на първия тур не беше достигнато нужното мнозинство от нито един от кандидатите. Зеленски успя да спечели почти два пъти повече гласове от настоящия президент, но Порошенко реагира остро на предизвикателството, като набляга на това, че евентуално встъпване в длъжност на неговия претендент би поставило сигурността на Украйна под риск.

Володимир Зеленски печели първия тур на президентските избори в Украйна

До сега Владимир Зеленски е известен предимно с комедийните си роли, включително такава, в която играе президент на страната. Той няма никакъв политически опит.

"Направих си кръвен тест. Изпомпаха голямо количество. Слава на Бог, имам достатъчно от нея. Млада кръв.", заяви пред репортери Зеленски.

Час по късно, няколко телевизионни канала излъчиха на живо как медици взимат кръв от 53-годишния Порошенко в зала в Олимпийския стадион в Киев.

Президентът Порошенко е дал кръв, коса и урина в четири различни лаборатории, заяви Владимир Яри, гладен лекар на Киевската държавна болница. Той обяви, че предварителните резултати не са показали никакви психоактивни вещества.

Порошенко обвини Зеленски, че е поставил множество условия за провеждането на дебата, с цел да избегне провеждането му.

Все още не е уточнена датата за провеждане на дебата. Предполага се, че ще се проведе на Олимпийския стадион на 19-и април.

"Бъди мъж, ела на дебата. Съгласихме се на стадиона, ще те чакам.", каза Порошенко във видео, адресирано до Зеленски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама