Задържаха 1500 кг марихуана в ТИР на "Калотина"

11:15, 08 апр 19 25 3013 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

1500 кг марихуана, скрита в ТИР, е задържана на митница "Калотина" след преследване на наркотрафикантите.

Наркотичното вещество е открито в камион, пътуващ от Сърбия за Турция. По едно и също време от Сърбия са влезли два идентични камиона, чийто регистрационни номера се различават само в последната буква. Единият е бил празен, а другият е превозвал балатум, натоварен в Сърбия и по документи предназначен за получател в Турция.

За рентгенов контрол е отклонен камионът, превозващ стока. По пътя между зоната за първоначален контрол и зоната за рентгенова проверка двата камиона разменят регистрационните си табели и при рентгена се явява празния камион с документите на този, превозващ стоката.

Незабавно е идентифициран и другият камион, който е задържан в рамките на граничната зона и е върнат за щателна проверка, при която е открито наркотичното вещество, пакетирано в сакове и чували.

Задържан за 24 часа е собственикът на транспортната фирма – сръбски гражданин, който е шофирал празния камион. Когато видял, че се приближават служебни автомобили на митницата шофьорът на камиона с наркотика, също сръбски гражданин, е избягал, но той е идентифициран и е обявен за общодържавно издирване.

Окръжна прокуратура – София ще внесе искане в съда за налагане на мярка за неотклонение „задържане по стража“ на собственик на камион, който беше задържан с над 1 тон канабис на стойност над 6 милиона лева, обявиха на брифинг Наталия Николова, административен ръководител на ОП-София и Георги Костов, директор на агенция „Митници“.

Процесуално-следствените действия продължават. Окръжна прокуратура-София ви уведомява, че ще предостави повече информация по случая след резултатите от назначените експертизи.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама