Експертиза ще покаже дали друг е писал в тефтерчето на бившата кметица на "Младост"

07:40, 09 апр 19 25 1403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Продължават заседанията на Специализирания наказателен съд по делото срещу бившия кмет на "Младост" Десислава Иванчева. Очаква се да стане ясно писал ли е друг човек в личния й тефтер, който е сред основните доказателства на прокуратурата.

Според обвинението, в тефтера Иванчева е водила записки, свързани с подкупа, поискан от строителния предприемач Александър Ваклин. Защитата обаче обяви, че една от сумите в него е изписана с различен почерк. А прокуратурата поиска проверка дали това не е почеркът на сочения за посредник в корупционната афера Петко Дюлгеров.

Неизвестен е писал в тефтерчето на бившата кметица на "Младост"

Тефтерчето на Иванчева, заедно с намерените белязани пари при задържането на тримата на 17 април 2018 година, бяха посочени като основни доказателства на обвинението по делото срещу отстранената кметица на район "Младост" Десислава Иванчева, бившата ѝ заместничка Биляна Петрова и бившия районен кмет Петко Дюлгеров за искане на подкуп от бизнесмена Александър Ваклин в размер на половин милион лева.

Спецсъдът сравнява банкнотите по случая “Иванчева”

Иванчева беше арестувана показно на бул. "Васил Левски" в центъра на София на 17 април 2018 година. В колата на кметицата бяха открити 70 000 лева, които тя взела като подкуп според прокуратурата. Действията на органите на реда около ареста на Иванчева продължиха близо 10 часа, което предизвика вълна от възмущение относно начина, по който тя е задържана. В края на май месец спецсъдът отстрани Иванчева като кмет на столичния район "Младост".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама