Дюлгеров и още едно неизвестно лице са писали в тефтерчето на Иванчева

10:19, 09 апр 19 25 1916 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В тефтерчето на Десислава Иванчева със сигурност са писали отстранената кметица на “Младост”, бившият кмет и също подсъдим Петко Дюлгеров и още едно неустановено лице. Това е заключението на експертите.

По думите им цифрите, които са в тефтерчето се различават от почерка на Дюлгеров. Възможно е обаче почеркът му да е различен вследствие на влошеното му зрение , промяна в психологическото и физиологическо състояние. Експертизата бе приета и в момента Иванчева дава обяснения.

До експертизата се стигна, след като графолози установиха , че цифрите на изписаните в него суми не са изписани от Иванчева, нито от заместничката й Биляна Петрова. След тази експертиза делото върви към пледоарии и присъда.

Иванчева и Петрова бяха задържани показно в центъра на София по обвинение в получаване на подкуп в особено големи размери с белязани 56 000 евро. Рушветът според прокуратурата бил искам от строителен предприемач, за да му придвижат по-бързо разрешителното за строеж. Като посредник по “сделката” беше задържан Петко Дюлгеров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама