Филип Попов: БСП няма да влезе в НС за обсъждането на оставките в КПКОНПИ

09:06, 10 апр 19 / Политика 25 1239 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Не искаме да сменим само ръководството на КПКОНПИ, а искаме да се промени и самият закон, заяви депутатът от БСП Филип Попов от правната комисия в парламента пред БНР.

В четвъртък влиза за разглеждане в комисия искането на левицата за отстраняване от длъжност на председателя и заместник-председателя на антикорупционната комисия Пламен Георгиев и Антон Славчев. Попов съобщи, че вносителите няма да влязат на заседанието. Според него няма никакво значение дали БСП е в зала или не.

КПКОНПИ: Атаката срещу Комисията е от двама олигарси и една политическа партия

Към настоящия момент от левицата ще говорят отвън за алтернативно корупционно законодателство. Попов бе категоричен, че този парламент е изчерпан и отново настоя за оставката на премиера Бойко Борисов и извънредни парламентарни избори.

„С това, което се случва, се показа уродливото лице на корупцията, която е разяла до дъно управляващите. Навсякъде, където има някаква реална власт, се шири корупция“, изказа мнение депутатът от БСП. По думите му в основата на този модел е самият премиер Бойко Борисов. Според него оставките в ГЕРБ нямат никакво значение.

От БСП настояват за промяна на целия антикорупционен закон. „Настояваме за тези наши предложения, но няма никакво желание от страна на управляващите, ГЕРБ, ДПС, „Обединени патриоти“, Марешки да направят нещо в тази посока. Очевидно за тях статуквото е нещо добро", коментира Попов.

Според него е сбъркан моделът. „Този закон се променя всяка седмица или през седмица. Той може би след Закона за движение по пътищата е най-променяният закон в България. Това показва неговата несъстоятелност и негодност да изпълни това, за което е създаден. Парламентът определя състава на антикорупционната комисия, а същият този състав трябва да следи за неподкупността на парламента. Това е абсурдно“, коментира още депутатът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама