Пребитият в Габрово продавач: Най-учтиво помолих да не се разправят, защото има клиенти

09:28, 10 апр 19 25 8069 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Трима клиенти пребиха служител на супермаркет в Габрово заради забележка. Мъжете влезли в магазина в центъра на града и започнали да обиждат клиент, а когато служител им направил забележка, те го пребили.

Инцидентът се е случил около 22.30 часа във вторник вечерта. Видеото с кадри от побоя е разпространено от собственика на магазина - Ивайло Филев.

„Още същата вече научих за случилото се. Информира ме управителката на магазина. Нападателите влизат като клиенти, започват да се заяждат и да се държат арогантно и агресивно с клиент. Нашият служител Венцислав Димитров им прави забележка да се държат нормално, защото това е обществен търговски обект. Такова поведение не толерираме”, коментира Ивайло Филев пред Нова телевизия. По думите му инцидент с такава бруталност в магазина се случва за пръв път.

В същия ден е имало нападение и в заведение за бързо хранене, близо до магазина.

„Имаше жесток побой на мой работник, моя съпруга. Причината е, че преди време на нападателя бях забранил да му се сервира алкохол. Лицето е дошло след няколко месеца да си търси правата с побой и грабеж. Подал съм сигнал до полицията”, каза собственикът на заведението за бързо хранене.

„Възстановявам се, чувствам се вече добре. Още със самото влизане в магазина започнаха да се закачат с един от нашите клиенти. Започнаха да го провокират с обидни думи. Не знам дали се познават. Не познавам лично нападателите, идвали са няколко пъти. Не реагирах в първия момент, мислех, че ще се размине всичко. Колежката ме извика на касата и ми каза, че се закачат с момче на входната врата. Отидох и най-учтиво ги помолих да не се разправят на входната врата, защото има клиенти”, коментира пострадалият Венцислав Димитров.  

По думите му разпрата е продължила около 7-8 минути. „Опитах да се справя със ситуацията. Имам наранявания, охлузвания, имаше опасност от комоцио”, каза още Димитров.

Младежите са задържани.

Тази сутрин около 50 души са се събрали пред магазина. Те подкрепят момчето и неговата реакция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама