AT&T обмисля да продаде HBO Europe?

11:30, 10 апр 19 25 1296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мултинационален конгломерат AT&T обсъжда възможността да продаде своя бизнес в лицето на HBO Europe, тъй като телекомуникационната компанията има за цел да намали натрупания дълг в размер на 170 милиарда долара, съобщи "Файненшъл таймс", цитирайки настоящи и бивши ръководители на американската фирма.

Компанията Sky, която вече е собственост на Comcast, ще бъде "очевиден купувач", като се има предвид връзките ѝ с HBO, пише финансовото издание, позовавайки се на свои източници от AT&T и от HBO. Британският медиен и телекомуникационен конгломерат Sky разпространява съдържанието на HBO във Великобритания, Германия и Италия.

HBO се превърна в част от AT&T, след като телекомуникационната групировка приключи през миналата година процеса по придобиването на Time Warner за 85 млрд. долара.

Според информацията на "Файненшъл таймс" няколко източника с директни познания за течащите вътрешни дискусии са посочили, че "AT&T не иска новината за потенциална продажба да стане публична, тъй като това може да доведе до по-нататъшни проблеми в HBO". Придобиването от страна на AT&T на Time Warner Inc. през миналата година доведе до оттеглянето на главния изпълнителен директор на HBO Ричард Плеплър и главния директор по приходите Саймън Сътън.

Самата HBO Europe е една от няколкото активи, които AT&T е обмислила да продава, но на този етап не е провеждала официални разговори с потенциални купувачи, добавя "Файненшъл таймс".

През миналия ноември AT&T заяви, че е поела ангажимент да намали през 2019 година голямата си задлъжнялост чрез различни мерки, включително преразглеждане на всички негови несъществени активи, като дяловете в компанията за стрийминг видео Hulu за евентуална продажба.

За сега от AT&T и Comcast не коментират информацията на "Файненшъл таймс".

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама