Болтове от жп линия хвърчат при всяко преминаване на влака София-Варна

08:49, 11 апр 19 / Общество 25 917 Шрифт:
Topnovini

Клип, излъчен в социалните мрежи, предизвика възмущението и притеснението на пътуващите по маршрута София-Варна заради опрасна жп линия.

Във видеото ясно се вижда как болтовете, държащи железопътната линия, са развинтени и хвърчат при всяко преминаваня на влак, край една от най-големите гари в страната - Горна Оряховица.

"Всяка една реброва подложка е хваната с по три тирфона. Не може да се извадят всичките тирфони. В ребровата подложка има други два, които не могат да се извадят с ръка. Вследствие на експлоатация може един тирфон да се извади. Скоростта е ограничена на 40 км/ч, а изваждането на един тирфон не нарушава сигурността на превозите", каза инж. Йордан Райков от Железопътна секция "Горна Оряховица" пред Нова телевизия.

Райков обясни, че Националната компания "Железопътна инфраструктура" поставя на първо място безопасността на превозите. Според него предприетите мерки се изразяват в заменянето на липсващите тирфони. "Имаме план за смяна на износените траверси, които ще сменим при по-хубаво време, тъй като сега мостът не предлага добри условия за работа", каза още той.

Инж. Йордан Райков добави, че гражданин не трябва да преминава по ревизионните пътеки, които обслужват моста. "Не е притеснително, че може да се развие тирфон, тъй като се получава от вибрациите, атмосферните условия и изгниването впоследствие на експлоатация на дървените траверси", каза Райков.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама