Каракачанов събира ръководството на МВР заради напрежението в Габрово

09:01, 11 апр 19 / Политика 25 1493 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Извънредно заседание в Министерски съвет заради напрежението в Габрово. Вицепремиерът Красимир Каракачанов ще събере цялото ръководство на МВР.

Габрово осъмна под полицейска охрана след спонтанен протест

Бандити пребиха продавач в денонощен магазин в Габрово

„Полицията си върши работата. Нужно е обаче да обсъдим превантивните мерки, за да не се допускат подобни инциденти”, обясни пред bTV Каракачанов.

По думите му към момента не се очаква нова ескалация на напрежението в Габрово.

Районната прокуратура повдигна обвинения на тримата, задържани за побоя, съобщиха от Апелативна прокуратура - Велико Търново.

Tрите лица са задържани за срок от 72 часа. Прокуратурата е привлякла в качеството на обвиняеми лицата с инициали Н.М.(на 21 години), Й.А. (на 20 години), П.А. (на 30 години).

„Трябва да бъдат набелязани мерки и подобен вид контингент, който обитава незаконно къщи, периодично да бъде профилактиран от органите на реда. Именно оттам излизат онези хора, които извършват побоища и престъпления”, на мнение е вицепремиерът.

Той обясни и че ще се обсъжда това дали полицията е реагирала адекватно снощи. Каракачанов е на мнение, че служителите на реда са си свършили работата и са успели да овладеят ситуацията и вината не е в тях.

„Проблемът е как превантивно да се взимат мерки, за да не се допуснат подобни инциденти”, отново наблегна Красимир Каракачанов.

По думите му главният бияч има няколко присъди и затова въпросът е защо подобни хора се разхождат свободно по улиците.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама