Веселин Марешки ще иска оставката на Каракачанов, оглави листата за евровота

11:10, 11 апр 19 / Политика 25 1969 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Веселин Марешки ще иска оставката на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Каракачанов: Полицията си върши работата, местната власт – не

Юристите на партията ще проверяват дали с изявленията си Каракачанов не е издал слабите места по държавната граница.

Това обяви лидерът на ВОЛЯ, след като представи листата на коалиция "ВОЛЯ - Българските родолюбци" за предстоящите избори за европейски парламент, съобщи БГНЕС.

Веселин Марешки оглавява листата на коалицията „Воля – Българските Родолюбци“ на предстоящите избори за Европейски парламент. Листата е от 17 души. Освен от партията на Марешки, в коалицията са Народна партия „Свобода и достойнство“, Български земеделски съюз „Александър Стамболийски“, Българска социалдемократическа партия, Християндемократическа партия на България, ПП „Обединена социалдемокрация“.

Веселин Марешки и партньорите му поемат в битката за новите депутатски места в ЕП със слоган “Всички заедно да се изправим срещу грабежа“.

„Едно от важните ни послания, които задаваме е, че в България и Европа трябва да бъдат изпращани кметове, депутати, които са истински родолюбци, а не безродници“, поясни Марешки.

Едно от първите неща, с които би се заел той е темата за Истанбулската конвенция. Според Марешки сегашните евродепутати Джамбазки и Бареков не намериха смелост на „третия пол“. „Точно заради такива като тях по българските училища питат децата дали са момченца, момиченца или нещо друго. Ние категорично ще осветяваме такива хора и ще се борим да не попадат в който и да е парламент“, обясни лидерът на ВОЛЯ.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама