10 невероятни истории от култовия клуб „Студио 54“ в Ню Йорк

19:00, 11 апр 19 / Любопитно 25 5014 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Известният нощен клуб Studio 54 е открит на 26 април 1977 г., но затваря врати за по-малко от 3 години, тъй като собствениците му са осъдени за укриване на данъци. Но 33 месеца са напълно достатъчно време, в което да се случат неща, които хората ще обсъждат години наред. Клубът отваря отново за кратко през 1981 г., но нещата просто не са същите.

В края на 70-те години всички искат да се промъкнат вътре, но малцина успяват. Времената са бурни, ерата на диското е и хората желаят просто да се забавляват. Чести гости в клуба са Мик и Бианка Джагър, Михаил Баришников, Лайза Минели, Шер, Майкъл Джексън, Доли Партън, Елтън Джон, Дейвид Боуи, Дона Съмър, Тина Търнър, Елизабет Тейлър и много други.

Всички знаем, че където има знаменитости, там има и скандали.

Един от първите гости на Studio 54 е Доналд Тръмп, придружен от съпругата си Ивана. По това време Trump Tower все още не е построена. Двойката вечеря с тяхна приятелка и решава да посети откриването, но там няма никой. Тримата чакат 50 минути навън, докато най-сетне ги поканят да влязат. Вътре не всичко е готово, работниците все още поправят разни неща. След полунощ трафикът на 54-та улица е огромен, а наоколо е пълно с купонджии и знаменитости, които се опитват да влязат. Франк Синатра стои в задръстването с лимузината си. Шер и Брук Шийлдс успяват да влязат, но Уорън Бийти и Робърт Дювал – не.

Още от безумните неща, които са се случили в Studio 54, прочетете тук!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама