След каскадата в Русе: 14-годишният шофьор взел колата на родителите си, докато те спят

09:18, 12 апр 19 25 1948 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Среднощна гонка в Русе. 14-годишен младеж изправи на нокти полицията с каскади в центъра на града. Оказа се, че момчето - беглец е от Кубрат. Решило да се разходи с колата на родителите си до Русе, където се разиграла гонката.

Оказало се, че момчето издебнало родителите си, докато спят, и взело ключовете на колата. Заедно със свой приятел се разходили из региона и така стигнали до Русе.

Два през нощта. Полицейски патрул засича лек автомобил с разградска регистрация да се движи без включени светлини по една от главните улици. Подаден е сигнал "стоп". Вместо да спре,  водачът обаче дава газ, а полицейскит патрул потегля след него. И започва среднощна гонка по улиците на града.

„Колегите го последват,  но в центраната градска част на града изгубват автомобила. След което се уводмяват дежурните части, всички патрули почва да се търси автомобила, но все таки не е установен тогава на момента”, коментира Пламен Първанов, началник на Първо РУП-Русе

Минути по-късно камерите за видеонаблюдение засичат автомобила на пешеходната зона в центъра на Русе. „Обикаля Операта,минава почти през цялата пешеходна зона  в рамките на една минута, след което напуска площада в посока хотел рига. Това става с изключително висока скорост. Уведомихме органите на МВР, които се отзоваха много бързо”, обясни Светлозар Ненов,  директор на КООРС - Община Русе.

14-годишният шофьор демонстрирал завидни умения зад волана. Каскадите му по стълбите пред операта и площада се разминали само с леки щети по колата. „Не ми се иска да мисля какво би станало, ако няколко часа преди това беше навлязъл този автомобил. Площада  беше пълен с хора няколко часа преди това.Може би по една чиста случайност се разминахме с човешка трагедия”, допълни Ненов.

По късно, по регистрацията на колата е издирен и собственика й. Оказва се жена от Кубрат - майка на момчето, вилняло из Русе. Родителите изобщо не разбрали, че синът им е взел автомобила.

„Родителите се прибират по късно вечерта, оставят ключовете в дома си и може би тогава детето ги използва,  възползвало се е,  вземало ги е и е пообиколил региона с цел разходка и по този начин е стигнало до Русе”, обясни още директорът на Първо РУП – Русе.

Момчето-беглец се прибрало в Кубрат без никой да усети и паркирало колата пред дома си, така както била оставена от родителите му. Те научили за случилото се едва когато полицаите потропали посред нощ на вратата им.  "В интерес на истината майката беше като всеки родител притеснена и разбираемо”, допълни Пламен Първанов.

Момчето не е задържано, но е образувана преписка за хулиганство. 

„След  направена справка, разговор с колегите от Кубрат се установи, че това е първи случай на непълнолетния, досега не е имало такива прояви”,  каза пред NOVA гл.инспектор Явор Иванов от Първо РУП-Русе.

„Такъв драстичен случай на тази хулиганска проява не сме имали”, пък допълни Светлозар Ненов. Вероятно с момчето ще се работи в местната комисия за противообществени прояви.  Прокуратурата ще решава какви мерки да бъдат взети спрямо него и родителите му.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама