Мая Манолова събра 6 колички продукти за пенсионери с акцията „Купи и сподели“

15:30, 13 апр 19 25 1114 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Омбудсманът Мая Манолова и студенти от СУ „Св. Климент Охридски“ само за три часа днес събраха в столичен магазин на търговската верига БИЛЛА шест колички с хранителни продукти за великденската трапеза на възрастни хора. Това съобщиха от пресцентъра на омбудсмана.

Инициативата, в която те участваха – „Купи и сподели“, е част от Националната кампания „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“, организирана за четвърта поредна година от омбудсмана.

Клиентите на магазина купуваха трайни хранителни продукти като дарение за пенсионери, които оставяха в специално поставените за целта на изхода колички, брандирани с логото на кампанията.

В акцията днес се включиха и дъщерята на Манолова – Ралица, както и прокуристът на БИЛЛА Стоян Тачев.

„До момента са събрани продукти за няколко хиляди хранителни пакета. Надяваме се, че в даряването на храни, освен гражданите, на които безкрайно много благодаря за добрите им сърца, ще се включат и българските производители на храни. Така ще можем да стигнем до повече хора, да подкрепим великденската им трапеза с необходимите продукти“, каза омбудсманът.

Тя призова всички, които искат да подкрепят кампанията, да го направят със SMS на 1255 или на банковата сметка, разкрита конкретно за целта.

Общо 41 магазина в 13 града на страната се включват в благотворителната кауза – това са най-големите търговски вериги БИЛЛА, КАУФЛАНД и ЛИДЛ, като към тях се присъединяват и регионални супермаркети – Т МАРКЕТ, BULMAG, СЛЪНЧЕВИ ЛЪЧИ, ВИЛТОН, СЛАВЕКС,ВИРЕЯ ЛОМ, БОРУНА И ТИК-ТАК.

Доброволците на „Великден за всеки“ от Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Национален алианс за работа с доброволци /гр. Пловдив, гр. Кюстендил и гр. Стара Загора/, Национално сдружение „Младежки глас“ /гр. Бургас, гр. Стара Загора/, 50 деца – членовете на „Организацията на Българските скаути“ /гр. Варна и гр. Шумен/, ЕГ „Васил Карагьозов“ от гр. Ямбол, Фондация П.У.Л.С. /гр. Перник/, Общински ученически клуб „Екология и опазване на околната среда“ /гр. Лом/ и младежи от група „отГОворните“ /гр. Горна Оряховица/ оказват съдействие на всички, решили да подкрепят инициативата. Като доброволци в „Купи и сподели“ се включват още и местните обществени посредници от гр. Шумен – Иван Капралов и от гр. Стара Загора – Надежда Чакърова.

Кампанията „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“ може да бъде подкрепена и с финансови средства по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Български Червен кръст:

IBAN: BG53UNCR70001522802795

Банков код: UNCRBGSF

Или със SMS 1255 - на стойност 1 лев, освободен от ДДС

Чрез on-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК –

www.redcross.bg

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама