Задържаха огромно количество марихуана на ГКПП ,,Кулата"

18:20, 14 апр 19 25 1445 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Задържаните контрабандни цигари на ГКПП "Кулата" са 8 милиона и 400 хиляди. Това съобщиха на брифинг в Петрич главният секретар на МВР Ивайло Иванов и заместник главния прокурор Иван Гешев.

На брифинга присъстваха и директорът на Агенция "Митници" Георги Костов и директорът на ГДГП ст. комисар Светлан Кичиков.

 

В камиона не е пренасяно нищо друго - цялата товарна част е била пълна с котрабандната стока.

Камионът е спрян на влизане в България.

 

На брифинга беше дадена повече информация и за голямото количество марихуана, засечено на ГКПП "Златарево".

Камионът бил празен по документи. В дъното на товарната част, откъм кабината на водача, имало тайник, в който били поместени десетки пликове с марихуана.

"Марихуаната е от Косово, висококачествена и най-вероятно е за българския пазар. Камионът е български с български шофьор. Селектиран е за проверка на ренген. Интересното е, че когато се е получило разпореждането за тази проверка шофьорът е симулирал, че му е лошо, хоспитализиран е в болнично заведение, там той се е опитал да избяга, но колегите са го задържали", каза Иван Гешев, цитиран от 24 часа.

Ивайло Иванов от своя страна припомни, че миналата година са били унищожени над 100 тона канабис в района. Това вероятно предизвикало криза на наркопазара и се налагало внос от чужбина.

"Характерното и при двата случая е, че има голяма степен на предварителна подготовка на осъществяващите тази организирана престъпна дейност през нашата граница. Действително са изработени така професионално тапите", каза шефът на митниците Георги Костов.

И двамата водачи са задържани за срок до 72 часа. Работата по случая продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама