Истинските личности, вдъхновили героите от „Игра на тронове“

18:00, 15 апр 19 / Любопитно 25 1295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Финалният сезон на „Игра на тронове“ е в ход и всички погледи са вперени в любимите ни герои. Съвсем скоро спекулациите и догадките за покровителя на Железния трон ще приключат, ще приключи и една ера, пренесла милиони в мистериозния свят на Седемте кралства. Но да излезем от фикцията и да се пренесем в реалния живот, където играта на тронове не спира. Представяме ви иторическите фигури, от които Джордж Р.Р. Мартин е почерпил вдъхновение за пристрастяващата си сага.

Уилям Завоевателя

Има по малко от него в почти всеки герой от „Игра на тронове“. Уилям сяда на трона на Англия през 1066 по брутален начин след крал Харолд. Незаконнородените синове, които ламтят за войни са любими на писателя, а в реалния живот Уилям – извънбрачен син на нормандския херцог Робер – бил този, който повлякъл крак към „Да се докажа пред тате“ в Средновековието.

Атила, вождът на хуните

Друга „муза“ за Мартин е могъщият войнолюбец от V век, който тръгва от монголските пасища на гърба на коня си с нечовешки ревове и успява да покори почти целия познат свят. Доста прилича на Хал Дрого, нали? Вождът също бил сгоден. Хонория е кралска особа и не е от племето на хуните. Омъжва се за Атила, за да избяга от омразния си брат – западноримският император Валентиан III. Атила умира в сватбения си ден. Според някои твърдения, отровен от красива млада жена.

Ан и Джордж Болейн

Първообразите на развратните Церсей и Джейми Ланистър са Ан и брат ѝ Джордж Болейн. Ан е известна като втората съпруга на Хенри VIII. Но когато страстта между двамата изстива, красивата кралица става по-близка от всякога с красивия си и лоялен брат. В процеса за държавна измяна срещу Ан Болей през 1536, едно от обвиненията е кръвосмешение с Джордж, а двамата отричат. Хенри просто искал да натрупа обвиненията, за да се отърве от нея и да се обвърже със съпруга номер три. Всички знаем, че в играта на тронове или печелиш или умираш.

Прочетете кои други реални личности са вдъхновили Мартин за написването на "Игра на тронове" тук!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама