Еленчани обраха наградите на състезанието по риболов на яз. "Палици"

15:15, 16 апр 19 25 1141 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Риболовното състезание, което традиционно организира община Елена, събра участници от Велико Търново, Горна Оряховица, Долна Оряховица, града домакин и околните села. Лошото време не уплаши най-запалените рибари и те мятаха въдици близо три часа с надеждата да извадят най-голямата риба.

Близо шесткилограмов шаран се изплъзна за секунди на Йордан Костадинов, един от най-добрите еленски риболовци. Късметът  не го споходи  до края на състезанието, дори и дребна рибка не се закачи на въдицата му, и бе обявен за най-големия карък.

Наградата за най-голям трофей и първо място в турнира спечели Прокоп Петков. Недялко Георгиев хвана най-много риба – 3.740 кг, улов, който му отреди второ място. След него е Владислав Петков с 2.340 кг уловена риба. С тези резултати и трите купи на турнира отидоха при еленчани. Специалните купи осигури отец Милен Петров, запален рибар, който съдийства безпристрастно турнира. Всички участници получиха грамоти и поощрителни награди, също и пакет захранка, подарен от Йордан Костадинов.

Риболовците събраха 160 лв. за зарибяване на язовир „Йовковци“ с бял амур. Състезанието бе добра подготовка за най-малките риболовци – деца и младежи, които ще се надпреварват на 4 май, също на яз. „Палици“. Турнирът под надслов „Без дрога с въдица в ръка“ се организира от община Елена, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и СЛРД „Сокол 1899“ и е във връзка със 120-годишнината на ловно-рибарското дружество в Елена.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама