Иванчева и Петрова ще чакат обжалването по делото си в сливенския затвор

18:56, 16 апр 19 25 1916 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Десислава Иванчева и Биляна Петрова ще чакат обжалването по делото си в сливенския затвор. Близки на двете жени съобщиха, че до дни те ще бъдат преместени там от столичния следствен арест, предаде Нова телевизия. Междувременно, адвокатите чакат да излязат мотивите на съда и ще обжалват присъдата.

12, 15 и 20 години затвор заради искан подкуп от Александър Ваклин. Това постанови съда на първа инстанция. А присъдата изненада едната страна в процеса.

„Рекордна и необяснима присъда. Става въпрос за хора, за които няма дори данни за неправилно паркиране. Всички бяхме в шок”, заяви адвокатът на Биляна Петрова Емануил Йорданов.

Основният свидетел срещу Иванчева и Петрова, Александър Ваклин, пък си я обясни със строгостта на закона.

Ваклин: Случаят с Иванчева се превърна в медиен, а той е криминален

„Законодателят явно е преценил, че деянията са срещу цялото общество, защото корупцията е срещу цялото общество. Чисто човешки тези присъди стряскат. Стряскат и мен. Но това е решението на законодателя”, смята Александър Ваклин.  Той допълни, че не се чувства употребен.

„Неговото участие е целенасочено с ясно съзнание и с пълна яснота какво следва.  Отделен е въпросът, че даването на подкуп също е престъпление, но прокуратурата решава кого да обвини”, каза още Емануил Йорданов.

Сега адвокатите чакат мотивите на съда. До месец трябва да стане ясно защо съдия Иво Хинов е постановил такива присъди.

„Мога да ви кажа за друго дело, в което подсъдимия е убил двама души, третият е спасен от лекарите и присъдата е 24 години на първа инстанция.. на Иванчева е 20”, каза още Йорданов.

Адвокатите се заканват да протестират. И се готвят за нови битки на следващи инстанции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама