Предизвикателствата, с които се сблъскват “plus-size” моделите

20:20, 17 апр 19 / Любопитно 25 1372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Знаем, че моделите с по-големи размери са смели момичета, които налагат нови тенденции и представи за красота. Благодарение на тях стандартите в модния свят се променят и стават все по-реалистични. Въпреки всичко, работата на тези модели никак не е лесна. Налагането на нови стандарти става бавно и с много усилия.

Ще ви покажем предизвикателствата, с които тези момичета се сблъскват постоянно, но не всички знаем за тях.

“Plus-size” моделите често участват в реклами и фотосесии, но не така стоят нещата с дефилетата. Известни марки като “Victoria’s Secret” отказват да включват такива модели. Дизайнерите на компанията предпочитат да организират отделни дефилета за моделите с нестандартни размери, вместо да ги обединят. Тези модели снимат най-много фотосесии за бельо.

В модата съществуват строги стандарти, Дори и за “plus-size” моделите. Допълнителното тегло трябва да бъде на „необходимите места“, а тялото трябва да е във формата на пясъчен часовник. И тези момичета се борят със стереотипите и прекарват часове във фитнеса, за да подобрят формата си.

Момичетата трябва да се борят с множество стереотипи всекидневно. Често останалите мислят, че им се плаща, за да ядат и дебелеят. Но ако разгледате профилите им в Instagram, ще установите, че водят здравословен начин на живот и спортуват различни неща, за да поддържат добра физическа форма.

Прочетете повече за живота на “plus-size” моделите тук!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама